Cursussen

Cursussen

Voor de beginnerscursus: zie hier voor meer informatie.
Voor de vervolgcursus: zie hier voor meer informatie.
Voor de opfriscursussen: zie hier voor meer informatie.
Voor de cursus Hartenboekje, zie hier voor meer informatie.
Voor de cursus Flitsend spelen voor gevorderde clubspelers: zie hier voor meer informatie.

Leslokaal 2Locatie

Over het algemeen worden de lessen gehouden in mijn eigen leslokaal op zolder, Van Boeyenplantsoen 1 in Voorschoten. Omdat er maar 12 mensen in het leslokaal kunnen, zijn mijn cursussen vrij kleinschalig van opzet.

Soms geef ik cursussen of workshops op de speellocatie van een bridgeclub. In dat geval is de locatie natuurlijk de betreffende bridgeclub. Dit geef ik ruim van te voren aan.

Elke les begint met vragen naar aanleiding van het vorige onderwerp, daarna behandel ik het onderwerp van de betreffende les, en vervolgens brengen we het geleerde in praktijk met speciaal uitgezochte spellen. Tijdens en na de lessen is er meestal ook ruimte voor tips en trucs van een ervaren clubbridger.

Lesmateriaal

FlitsIk maak gebruik van de leermethode Bridge in een Flits van Berry Westra, lesbrieven van de Nederlandse Bridgeschool en eigen materiaal.

Een interessante nieuwe ontwikkeling is de Toekomstgroep van Berry’s Internet Club (BIC). Hier kunnen beginnende bridgers – wanneer het ze uitkomt, en in hun eigen tempo – spellen spelen, en wedstrijd-ervaring opdoen zonder de vaak intimiderende aanwezigheid van mensen die al eeuwen bridgen.
Elke dag worden er acht spellen aangeboden; je hoeft ze niet allemaal te spelen, maar het mag natuurlijk wel, en je mag er zo lang over doen als je wil. Er is een prikbord waarop je vragen kunt achterlaten, en ik kan meekijken. Het is een unieke gelegenheid om te oefenen, en te kijken hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met andere beginners.

Ik raad mijn cursisten daarom van harte aan om zich hier aan te melden, het is de eerste twee weken gratis, daarna kost het 40 euro per jaar.

Cursusgeld

Opfriscursus - uitlegOver het algemeen bestaan mijn bridgecursussen uit 16 lessen van ruim twee uur. Exclusief cursusboek kost een hele cursus € 135,-.

Bij een ander aantal lessen voor een bepaalde cursus, als de cursus elders wordt gehouden of als er minder dan acht cursisten zijn, wordt de cursusprijs aangepast.
Open lessen zijn € 8,50 per les.

Lestijden

De middaglessen beginnen om kwart over één, en duren tot vier uur (of zoveel later als nodig).
De avondlessen beginnen om kwart voor acht, en duren tot half elf (of zoveel later als nodig).

© 2022 Bridge Coach Femke website door gebr.nl