Workshops vrijdagmiddag

Omdat het lastig kan zijn om nieuwe stof die je net gehoord hebt meteen toe te passen heb ik iets nieuws bedacht: workshops met uitgesteld spelen. Eerst komt uitgebreid de theorie aan bod, die krijg je mee naar huis, en de week daarop gaan we spelen, zodat de stof een week de tijd heeft gekregen om te rijpen. En dat voor twee onderwerpen, dus in totaal vier workshops per serie. Dat is nog overzichtelijk.

De onderwerpen voor de eerste drie series Bieden Basic:

Herbieding & Eindbod
17 januari – 7 februari 2020

De opening komt er meestal wel vlot uit, en het antwoord vaak ook nog wel, maar als er nog geen fit is gevonden, hoe dan verder? In de eerste twee lessen kijken we naar het tweede bod van de openaar (de Herbieding) en de volgende twee gaan over het tweede (en meestal laatste) bod van de antwoorder.

Stayman & Jacoby
14 februari – 6 maart

Na een SA-opening ligt de bal bij de antwoorder. Die mag bepalen of de manche er in zit, en in welke speelsoort er gespeeld gaat worden. Daarvoor zijn twee conventies, Stayman en Jacoby. We gaan uitgebreid in op hoe je deze conventies optimaal kan gebruiken.

Volgbod & Doorbieden na volgbod
13 maart – 3 april

Niet alleen de openaar en de antwoorder mogen bieden, na een opening mogen de tegenstanders ook nog een woordje meespreken. We gaan kijken met wat voor handen een volgbod verantwoord is, en hoe de openende partij daarop reageert.

De workshops kosten 36 euro per serie van vier, als je belangstelling hebt, kun je je opgeven met een mailtje.

© 2022 Bridge Coach Femke website door gebr.nl