Over Femke Frietema

Fem geel

Wie ben ik?

Femke Frietema, bridgewedstrijdleider en sinds 2009 bridgedocent in district Leiden.

Ervaring

Ik speel al een jaar of 40 bridge, thuis begonnen, later tijdens de lunch op het Herbarium in Leiden, en sinds 1995 bij verschillende bridgeclubs in het district. In de loop van de tijd heb ik de benodigde papieren voor clubleider en later bridgedocent gehaald, zodat ik van mijn hobby mijn werk kon maken.

In de loop van de tijd heb ik bij verschillende clubs gespeeld, LBC, ADG, Idéfix en later PAS. Bij de meeste zat ik al snel in allerlei commissies, waaronder de Technische Commissie (TC), zodat ik de Leidse bridgewereld van binnen en van buiten ken. Vooral bij de vernieuwende bridgeclub Idéfix heb ik veel kunnen doen om het bridgen voor zo veel mogelijk mensen van verschillend pluimage aantrekkelijk te maken. Vanwege dit laatste heeft de Nederlandse Bridgebond in 2008 de Hunebedtrofee uitgereikt aan Ad van den Kommer, de oprichter van Idefix, en mijzelf. In 2017 ben ik bij Idéfix benoemd tot erelid.

Tijdens mijn lessen heb ik veel plezier van mijn ruim 25 jaar ervaring in het omgaan met mensen als rondleider in de botanische tuinen van Wageningen en Leiden.

Scroll naar boven