Workshops bieden

Bieden is een kunst op zich. De regels voor de opening en de vereisten voor het antwoord zitten er wel lekker in, maar hoe moet het verder? Wanneer bied je tussen, en wat moet je doen als ze tussenbieden?

Daarom heb ik een serie workshops gemaakt, waarin we kijken naar het bieden verderop. En de opzet is iets anders dan je gewend bent. Eerst doen we twee lessen waarin we uitgebreid op de theorie ingaan, en daarna doen we een hele les praktijk, waarbij we de spellen die erbij horen gaan spelen. Dan heeft de theorie tijd gehad om in te werken, zodat je meer profijt hebt van de finesse die er verder bij het spelen komt kijken. De lessen zijn gebaseerd op het Hartenboekje van Berry Westra

De serie kost € 80,- en omdat de meeste mensen het boek al hebben of bij iemand kunnen lenen zit er geen cursusboek bij. Maar zoals altijd krijg je de voorstelling na afloop toegestuurd, zodat je hem nog eens op je gemak kunt bekijken. Bij veel lessen heb ik ook nog wel wat lesbrieven of suggesties voor verdere studie.

De lessen zijn op woensdagmiddag, en beginnen om kwart over één.

Lesrooster

124 jan 2024Zoektocht naar een fit (Hoofdstuk 3)
231Op weg naar het contract (Hoofdstuk 4)
 21 febSpellen 1 en 2
328Volgbod (Algemeen)
46 maartDoublet (Hoofdstuk 11)
 13Spellen 3 en 4
520Bieden op 2-niveau (Hoofdstuk 8)
 27Alle spellen door elkaar
   
Scroll naar boven