Workshops bieden

Bieden is een kunst op zich. De regels voor de opening en de vereisten voor het antwoord zitten er wel lekker in, maar hoe moet het verder? Wat moet je als je naar de manche wil, maar niet weet of er een fit is, of juist als je weet dat er geen fit is, maar te weinig punten hebt om in SA aan te leggen? En wanneer bied je tussen, en wat moet je doen als ze tussenbieden?

Daarom heb ik een serie workshops gemaakt, waarin we kijken naar het bieden verderop. En de opzet is iets anders dan je gewend bent. Eerst doen we twee lessen waarin we uitgebreid op de theorie ingaan, en daarna doen we een hele les praktijk, waarbij we de spellen die erbij horen gaan spelen. Dan heeft de theorie tijd gehad om in te werken, zodat je meer profijt hebt van de finesse die er verder bij het spelen komt kijken. De meeste lessen zijn gebaseerd op het Hartenboekje van Berry Westra

De serie kost € 82,50, en omdat hij uit verschillende bronnen is samengesteld zit er geen cursusboek bij. Maar zoals altijd krijg je de voorstelling na afloop toegestuurd, zodat je hem nog eens op je gemak kunt bekijken. Bij veel lessen heb ik ook nog wel wat lesbrieven of suggesties voor verdere studie.

De lessen zijn op woensdagmiddag, en beginnen om kwart over één.

Lesrooster

1 11 okt Zoektocht naar een fit
2 18 Op weg naar het juiste contract

31
Spellen 1 en 2
3
8 nov
Kleurpreferentie
4
15
Checkback Stayman

22
Spellen 3 en 4
5
29 Volgbod
6
6 dec
Doublet

13
Spellen 5 en 6
Scroll naar boven